ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΓΕΡΑΚΑΣ

Παλλήνη και Γέρακας αποκτούν φυσικό αέριο έως το 2022

Παλλήνη και Γέρακας αποκτούν φυσικό αέριο έως το 2022

Παλλήνη και Γέρακας αποκτούν φυσικό αέριο έως το 2022

Με εξαιρετικά φειδωλούς ρυθμούς θα συνεχιστεί η ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου στην Αττική. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε για το επενδυτικό της πρόγραμμα η ΕΔΑ Αττικής σε ημερίδα της ΡΑΕ για την αγορά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Παλλήνη και Γέρακας αποκτούν φυσικό αέριο έως το 2022.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην επόμενη πενταετία, η ΕΔΑ προβλέπεται να διαθέσει 20,106 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις. Τα 8,9 εκατ. θα αφορούν σε έργα δικτύου: 6,469 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε τεχνικά έργα του δικτύου Χαμηλής και Μέσης Πίεσης. Μόλις 2,506 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπτυξης δικτύου.

Στον αντίποδα μέχρι το 2022 το βάρος της ΕΔΑ Αττικής θα πέσει στις νέες παροχές και τους μετρητές (συνολικά στην 5ετία θα διατεθούν 11,131 εκ. ευρώ). 

Παλλήνη και Γέρακας αποκτούν φυσικό αέριο
σωληνας φυσικού αερίου Γερακας

Σε ό,τι αφορά τα έργα ανάπτυξης δικτύου, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάστηκε μέχρι το 2022 προβλέπεται να κατασκευαστεί δίκτυο 35,5 χιλιομέτρων (7,1 χιλιόμετρα το χρόνο κατά μέσο όρο).

Τα 35,5 χιλιόμετρα θα αφορούν σε επεκτάσεις εντός των δήμων, όπου ήδη υπάρχει φυσικό αέριο. Δηλαδή η έμφαση δίνεται στην πύκνωση του δικτύου και όχι στην επέκτασή του σε νέες περιοχές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΔΑ Αττικής, η ανάπτυξη του δικτύου της χαμηλής πίεσης γίνεται με 6 κριτήρια:

  • την πυκνότητα της δυνητικής κατανάλωσης
  • το βαθμό κάλυψης του δικτύου σήμερα
  • το βαθμό διείσδυσης στις περιοχές που υπάρχει δίκτυο
  • τη μέση κατανάλωση αερίου στο υφιστάμενο δίκτυο από ιστορικά στοιχεία, οικονομοτεχνικά κριτήρια που σχετίζονται με απαιτούμενα νέα έργα υποστήριξης
  • και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύνδεση με το δίκτυο διανομής από δυνητικούς καταναλωτές εκτός δικτύου.

 

Εξαίρεση αποτελούν τρεις νέες περιοχές όπου προβλέπεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται δίκτυο στο επόμενο διάστημα:

  • Στο δήμο Φυλής. Προβλέπεται να κατασκευαστεί δίκτυο 1,5 χλμ μέσης πίεσης και 5 χλμ χαμηλής πίεσης στα Άνω Λιόσια, με σχεδιασμό για ακόμη 5 χλμ δικτύου ΧΠ στη Ζωφριά και το Ζεφύρι.
  • Στο δήμο Παλλήνης. Θα κατασκευαστούν 10 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης και θα συνδεθούν το κολυμβητήριο, τα δημοτικά κτίρια και τα σχολικά κτίρια. Το δίκτυο θα αναπτυχθεί στο κέντρο της Παλλήνης και στο κέντρο του Γέρακα.
  • Και στον Ασπρόπυργο. Θα κατασκευαστεί δίκτυο 7 χιλιομέτρων μέσης πίεσης για να συνδεθεί το εργοστάσιο της Παπαστράτος Philip Morris.

Πηγή: http://www.irafina.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.